Aroma Touch: Ontspanning en evenwicht voor lichaam en geest

De AromaTouch™ Techniek is een ontspannende behandeling waar gebruik wordt gemaakt van essentiële oliën. Deze heerlijk geurende oliën worden via een zachte ritmische manier op de meridiaan energiebanen en de viscerale contactpunten (gekoppeld aan inwendige organen) aangebracht. Dit gebeurt op de rug, hoofd, oren en voeten. Op deze manier ondersteunen we het autonome zenuwstelsel bij de verwerking van fysieke en emotionele stressoren en brengen we het lichaam in evenwicht. 

Deze techniek combineert de oosterse geneeswijzen met de moderne aromatherapie en kan worden vergeleken met een zachte massage.
De behandeling bestaat uit opeenvolgende 4 stappen:

1 Stressvermindering
De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aan kan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch™ als eerst op het verminderen van stress. Deze fase helpt het lichaam ontspannen zodat de aangebrachte essentiële oliën beter kunnen worden opgenomen en jij extra kunt genieten van de behandeling.

De oliën die in deze fase gebruikt worden zijn Balance en Lavendel.

2 Verbeteren immuunsysteem
Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch™ focust zich daar waar het nodig is het immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen en gezond te blijven.

De oliën die ingezet worden om het immuunsysteem te ondersteunen zijn Tea Tree en On Guard

3 Verminderen ontstekingsreacties
In de derde fase focust de AromaTouch™ behandeling op het terugdringen van ongewenste ontstekingen (en daarmee van pijn). Voortdurende ongewenste ontstekingen zijn vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen.

De twee oliën die je lichaam in dit proces ondersteunen zijn AromaTouch en Deep Blue.

4 Homeostase – evenwicht in lichaam en geest
Door de drukke maatschappij staat ons zenuwstelsel voortdurend in paraatheid en komen we vaak niet toch echte ontspanning. Dit eist uiteindelijk zijn tol op ons lichaam. De laatste fase van de AromTouch™ ondersteunt om deze balans te herstellen.

De oliën die hiervoor worden ingezet zijn Wild Orange en Peppermint.

De kracht van de AromaTouch behandeling zit in de simpele aanraking en de dieptewerking van de oliën. De techniek, volgorde en combinatie van de gebruikte oliën zijn zorgvuldig ontwikkeld en samengesteld om de balans te herstellen tussen lichaam en geest. Bij de AromaTouch™ behandeling wordt gebruik gemaakt van de essentiële oliën van dõTERRA. Deze heerlijke oliën zijn puur, zonder chemische toevoegingen en 100% natuurlijk.

Door de aromatische geuren die vrijkomen van de essentiële oliën ervaar je tijdens deze behandeling totale ontspanning. De kracht van de oliën kan echter nog enkele dagen doorwerken. Iedereen reageert uiteraard anders op de behandeling, maar een gevoel van ontspanning is hetgeen iedereen noemt.
Omdat de gebruikte oliën het lichaam aanzetten tot een nieuw evenwicht, kan het echter ook zijn dat (zeker na de eerste behandeling) dit evenwicht eerst gevonden moet worden, en je in de week erna ervaart dat er juist wat dingen los komen die wat ongemakkelijker voelen. Daarom kan het fijn zijn om – zeker als je al langere tijd uit evenwicht bent en veel stress hebt ervaren – enkele behandelingen te ondergaan. Zo kun je lichaam stapje voor stapje ondersteunen bij het herstellen van de balans.

De AromaTouch™ Techniek is ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van alternatieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën. 

Wat praktische zaken

  • De behandeling vindt plaats in mijn praktijk in Lelystad (eerste verdieping, trap).
  • Houd rekening met minimaal een uur tijd in je agenda, en plan niet te veel actieve (fysieke of mentale) afspraken na afloop. Het fijnste is om de behandeling (en de oliën) nog even rustig te kunnen laten doorwerken. De behandeling zelf duurt 25-30 minuten.
  • Je raakt in diepe ontspanning en het kan een tijdje duren tot je na de behandeling weer in het hier & nu bent “geland”. Na afloop is er voldoende tijd om rustig bij te komen en krijg je een glas water met lemon om het reinigings en hydratatieproces verder door te zetten. Uiteraard is het belangrijk om na de behandeling voldoende te blijven drinken.
  • Trek bij voorkeur een makkelijke broek aan. Deze houd je aan tijdens de behandeling, je shirt/blouse en eventuele sokken trek je uit en als je op de behandeltafel ligt maak ik ook je bh los om goed bij je rug te kunnen.
  • Omdat de behandeling ook over je hoofd gaat, zit daarna je kapsel waarschijnlijk niet meer ideaal, houd hiermee rekening. De oliën zijn echter niet vet en trekken snel in.

Jouw investering

Je kunt een losse behandeling boeken of een strippenkaart voor 5 behandelingen (geldig t/m 6 maanden na de eerste behandeling).

Een losse behandeling kost € 59,-.
Een strippenkaart (5 AromaTouch behandelingen) koop je voor € 249,-

Je kunt via onderstaande knoppen je keuze maken voor je aankoop en vervolgens een afspraak maken, of je maakt direct een afspraak en betaalt ter plekke vooraf contant (ik heb geen wisselgeld) of via een tikkie.

Voor het maken van een afspraak kun je op verschillende manieren contact met me opnemen.

Afspraak maken?

Koop via één van bovenstaande knoppen jouw keuze (losse behandeling of strippenkaart). Ik neem zo snel mogelijk (maar uiterlijk binnen 48 uur contact met je op voor het maken van een afspraak. Je mag uiteraard ook zelf contact met me opnemen. Het kan uiteraard zijn dat ik bezig ben, spreek dan een bericht in.

Ook kun je direct een afspraak maken (bel of mail me), en voorafgaand aan de behandeling jouw bijdrage voldoen.

Wil je een behandeling of strippenkaart cadeau geven, geef dat dan bij je bestelling even aan of stuur me een bericht. Dan maak ik er uiteraard wat moois van! Dat kan als pdf die ik je per mail kan toesturen (gratis), maar ook als leuk pakketje met een kleinigheidje en mooi ingepakt (meerkosten hiervoor zijn € 5,-, ik stuur je dan een betaalverzoek). Dit kun je dan bij me ophalen, of -tegen betaling van verzendkosten – naar jou of de ontvanger laten verzenden. Bespreek gerust de mogelijkheden.

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met me op. Ik help je graag!

Naar de pagina over de Symphony of the Cess behandeling