Air en Air-X in the spotlight

Air & Air-X in de spotlight

Air? Air-x? Iets met lucht?

Air is de oliemix die voorheen in Europa Breathe en elders Easy Air heette. En Air-X heet in andere landen Clearify of Air Repair. Die verschillende naamgeving heeft meestal te maken met de wetgeving over ‘claims’. Tja. What’s in a name?

Hoe dan ook… beide oliecombinaties hebben hun effect op ‘lucht’.
Air is ontwikkeld om ons gevoel van vrije ademhaling te ondersteunen, terwijl Air-X is gemaakt om de lucht om ons heen te reinigen. En beide helpen ons ademhalingssysteem en daarmee onze gezondheid.

Air, de mix voor de luchtwegen

Bevat Laurel Leaf (laurierblad), Peppermint, Eucalyptus, Tea Tree, Lemon, Ravensara, Cardamom (kardamom) en Camphor (kamfer) en is alleen topisch of aromatisch te gebruiken.

Gebruik Air

Deze frisse, muntachtige mix werkt verzachtend en verkoelend, en kan de zintuigen kalmeren. De verschillende ingredienten van deze olien hebben oa ontstekingsremmende, antimicrobiele en slijmoplossende eigenschappen. Deze olie kan helpen je de luchtwegen te openen, en de ademhaling te ondersteunen.

Denk aan gebruik bij bijvoorbeeld verkoudheid, snurken, en sporten. Gebruk de olie in een diffuser, of (verdund met een basisolie) op de borst en bovenrug of onder de voeten. Enkele druppels in heet water voor een stoombadje, of een minuutje diep inhaleren via je handen zijn andere manieren om deze fijne olie te gebruiken.

Ik gebruik deze olie vaak in combinatie met serenity in de diffuser in mijn slaapkamer. En bij wat snotterigheid of zo’n gevoel dat mijn sinussen het zwaar hebben, breng ik de air (verdund in een touch roller) aan onder mijn neus en op m’n jukbeen.

Emotioneel

Ook voor onze emoties doet de air goede dingen:
Het kan helpen met het loslaten van pijn en verdriet als dit gerelateerd is aan het thema van ‘niet geliefd voelen’. Daarnaast helpt air je meer te verbinden met het leven en geeft je de moed om je open te stellen.
Adem in en ontvang, adem uit en laat los…. Leef het leven ten volste door optimaal te ademen!

Air-X, de mix voor ‘lucht’

Deze mix bevat Litsea, Tangerine, Grapefruit, Frankincense en Cardamom en is zowel aromatisch, topisch als intern te bebruiken. Let wel op dat je 12 uur uit de zon blijft met de gebieden waar je de olie op de huid gebruikt ivm fototoxiciteit. Deze mix is ooit in Australie ontwikkeld ten tijde van de grote bosbranden om de lucht te zuiveren.

Het is de olie van Helderheid (in het engels Clearity & Cleansing): reinigen van huis & huid en van lichaam & geest. En dat geeft lucht! Letterlijk en figuurlijk.

Hoe gebruik je Air-X?

De olien in deze mix werken reinigend, energiegevend, verzachtend, en ze geven een gevoel van openheid en gronding. Air-X geeft een frisse, schone geur in huis, en ondersteunt daarmee ook onze ademhaling. In de diffuser creeer je met deze mix een kalme, frisse en energieke atmosfeer.

Gebruik Air-X bijvoorbeeld bij het schoonmaken van je huis (heerlijk in een sopje of een sprayfles). Maar ook voor je huid heeft deze olie – mede dankzij de toevoeging van Frankincense – een reinigende en verzachtende werking.

Ook kun je deze olie onder je voeten aanbrengen (of in een capsule innemen) voor oa reiniging van je organen en als algemene ondersteuning van je immuunsysteem.

Andere tips voor gebruik

Maak een schoonmaakspray (met water en witte azijn), een kamerspray om te genieten van de frisse geur (met water en hamameliswater) of reinigende handzeep (met castillesoap).

Emotioneel

Op emotioneel en mentaal vlak ondersteunt Air-X gevoelens van helderheid, objectiviteit en openheid.
Het kan je helpen bij (onbewuste gehechtheid aan) gevoelens van wanhoop, overbelasting, afleiding, onderdrukte creativiteit, of een te groot plichtsbesef. De olie nodigt je uit om objectief te kijken naar wat er speelt, en volledig verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes. Daardoor kun je jezelf los maken van de negatieve labels uit het verleden. Air-X moedigt je aan om opnieuw te beginnen met een schone lei.
Het maakt de weg vrij voor focus, manifestatie, creativiteit, etc.  

Ook een fijne olie om de dag mee te beginnen voor extra motivatie en focus.

LUCHT it is!

Beide olien zijn zoals je hebt gelezen reinigend en odnersteunend op hun eigen manier. En hebben alles te maken met Lucht, vandaar dus de naam.

Zie jij mogelijkheden voor meer en schonere lucht? Of misschien heb je al ervaring met deze olie?
Stuur gerust een mailtje, of reageer hieronder. Ik ben heel benieuwd!

Meer weten of aanschaffen?

Neem contact me me op als je vragen hebt of deze olien eens wilt ervaren. Ik stuur je met liefde een sample!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *