Mijn olie top 5 voor er-op-uit

In aanvulling op het zomerse blog geef ik je vandaag heel kort mijn favorieten om mee te nemen als ik een paar dagen of langer weg ga. Mijn echte onmisbare olien dus.

Topper 1: Lavendel

Tja, deze alleskunner staat bij mij echt op nummer 1. Voor wondjes, brandwondjes, schaafwondjes, als aftersun en bij andere huid-uitdagingen doet lavendel fijne zaken. Ze ontsmet, verzacht en helpt helen.

Ook is lavendel in te zetten als natuurlijke anti-histamine (bij allergien kun je via je duim een druppel op je verhemelte doen). En uiteraard voor ontspanning, anti-stress en beter slapen. En ben ik een keer gestoken, dan wissel ik lavendel af met tea tree om net iets meer te reinigen en het gif er uit te ‘trekken.

Kortom, de olie die ik het vaaktst uit mijn tas haal!

Topper 2: Tea tree

Nog zo’n geweldige olie. Ook voor huiduitdagingen, net als de lavendel. Maar deze werkt net iets meer ontsmettend en reinigend (maar daarnaast ook helend), dus als plekjes neigen te gaan ontsteken, dan kies ik voor deze. Maar ook bij beginnende keelpijn werkt een druppel op je keel aanbrengen (en als je durft ook wat op je tong aanbrengen en langzaam met speeksel doorslikken) heel fijn. Bij opkomende koortsuitslag of exceemplekjes pak ik ook deze olie. En heb je last van je oor na bijvoorbeeld zwemmen (of het gevoel van een beginnende oorontsteking), dan kan het aanbrengen van een druppel teatree op het bot rondom het oor verlichting brengen (nooit in je oren aanbrengen!!).

Daarnaast… als ik ergens (bv in een huisje of op een toilet) kom waar het vies is, dan gebruik ik wat tea tree olie in m’n sopje (op op een toiletpapiertje) om even extra alle bacterien en schimmeltjes te verwijderen.

Topper 3: Pepermunt

Deze powerhouse olie is altijd fijn voor verkoeling. In een verfrissend glas water, op je huid (pas op bij de ogen), in een voetenbadje… Maar ook bij hoofdpijn of vermoeidheid terwijl je nog even helder moet zijn (dan breng je een druppeltje aan op je slapen en haarrand). Ook voor spijsverteringsklachten is pepermunt heel fijn (al pak ik dan meestal de zengest).

Als m’n neus wat dicht lijkt te gaan zitten is even goed doorademen met pepermunt ook altijd heerlijk. En voor andere luchtweguitdagingen kun je ook pepermunt inzetten, bv door een druppeltje op je borst aan te brengen (evt. verdund met een neutrale basisolie, anders voelt t heel koel!).

Topper 4: ZenGest

Ook deze gaat eigenlijk altijd mee! Voor alle ongemakken die iets met de spijsvertering te maken hebben. Van mond tot kont om het maar zo te zeggen. Een druppelje in een glas water en langzaam opdrinken bij misselijkheid, buikpijn, te veel gegeten, etc. Of een druppel op je buik / darmstreek aanbrengen voor verlichting. Ook bij misselijkheid onderweg een echte aanrader.

Topper 5: TerraShield

Als laatste een olie die meestal meegaat in z’n sprayvariant. Meteen klaar om op te sprayen wanneer nodig. Ik voeg thuis nog een extra druppeltje lemon eucalyptus toe voor nog meer effectiviteit.

Dit is de laatste van mijn top 5, tenminste, als er ‘ buiten in de natuur zijn’ op het programma staat.
Deze oliemix houdt al die nare beestjes bij me weg.

En het fijnste is dat het gewoon lekker ruikt, natuurlijk en veilig is (itt bijvoorbeeld de producten met deet) en gewoon echt werkt!

Dit is slechts mijn top 5 (die eigenlijk ook altijd in mijn handtas zit, dus niet alleen als ik wat langer op pad ben). Maar natuurlijk gaat er meestal nog meer mee. Voor mij zijn ook de MetaPWR olie (voor mijn energie, vetsstofwisseling en reiniging), en de Balance (voor aarding en rust) soort van onmisbaar. Vaak vind de Air ook een plekje in m’n olie-etui. Ondersteuning voor de luchtwegen is altijd fijn, al kom je met de pepermunt ook al een heel eind.
En afhankelijk van de plannen (en het seizoen, want in het najaar is bijvoorbeeld OnGuard mijn absolute nummer 5) kies ik wat er nog meer mee gaat.

Ik hoop dat je wat extra inspiratie over het inzetten van de olien hebt gekregen uit dit korte blog.

Meer leren?
Wil je meer leren, dan ben je altijd welkom op een kennismakingsbijeenkomst of introductie workshop. Of maak een afspraak om 1-op-1 verder te praten en te ontdekken hoe de olien jou kunnen ondersteunen bij jouw gezondheid en welzijn.
Als je het leuk vind, kun je dan (als we bij mij aan de keukentafel afspreken) ook nog een eigen roller of crèmepje maken.
Neem contact op als dit je interessant lijk! Of volg de facebookpagina voor meer tips & inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *