Kwaliteit & impact

In juni was de jaarlijkse Europese bijeenkomst van dõTERRA in Budapest (Conventie, noemen ze dat), vol met trainingen over producten, inspiratie, de wetenschap achter de oliën en persoonlijke ontwikkeling. Ik kon er niet live bij zijn, maar gelukkig zonden ze alles ook online uit. En dus zat ik 2 dagen aan mijn laptop gekluisterd, te luisteren naar collega’s, oprichters van het bedrijf, artsen, sporters, wetenschappers… En wat was ik onder de indruk!

Twee thema’s waar ik dit keer echt door werd geraakt wil ik aanstippen in dit blog. Want ik hoor zo vaak… ‘ze zijn zo duur’, ‘kan je daar mee koken dan?’, of ‘ik heb een olie waar 100% natuurlijk op staat’. En vergelijkbare opmerkingen…

Na de trainingen die ik tijden de Conventie volgde hebben de woorden kwaliteit en impact opeens een wat andere lading voor mij. En ze zijn zo belangrijk bij essentiële oliën en bedrijfsvoering!
Om met de laatste te beginnen…

Impact

De manier waarop de oprichters en hun team dit bedrijf neerzetten, vorm geven en leiden, vanuit hun hart, om de wereld echt een beetje beter te maken, is in mijn ogen echt uniek. Ik heb gewerkt met meerdere netwerkmarketing bedrijven, en allemaal pretenderen ze impact te maken. Doen ze ook, maar zoals dõTERRA dit doet en nog steeds blijft uitbreiden, dat heb ik nog niet eerder ervaren.

Met elke druppel olie die we gebruiken creëren we zo veel goeds voor de natuur en voor iedereen die betrokken is in het proces om van een zaadje een flesje olie te maken. Deze betrokkenheid in elk stadium van het productieproces maakt dat in elk flesje dõTERRA olie, de meest zuivere en pure olie zit die er te vinden is. Maar niet alleen dat, ook de meest potente, waar ons lichaam en mind het meeste effect van heeft. De impact die elke druppel in vele levens heeft!

Telers die hun kennis van generatie op generatie doorgeven. Oogsten met werkelijk respect voor de natuur en de natuurlijke processen. Waarin men de planten met geduld en liefde kweekt, net zo lang tot er meer dan voldoende plantmateriaal is om niets uit te putten. Waardoor het zelfs soms voorkomt dat een bepaalde olie even niet verkrijgbaar is. Zodat onze essentiële olie geweldig van kwaliteit is en kan blijven.

Maar ook impact op de samenleving. Veel oliën worden geteeld in ontwikkelingslanden, of in gebieden waar de leefomstandigheden erbarmelijk zijn. Waar telers voor de ‘normale oliemarkt’ tegen woekerprijzen zo veel mogelijk plantmateriaal aanleverden om maar iets te verdienen… zo veel en vaak mogelijk, want dan hadden ze tenminste wat te eten. Waarmee ze de natuur uit putten, want niets groeit altijd maar door, ook de natuur heeft z’n rust nodig. Waar vrouwen en kinderen vaak geen scholing kregen, en in sommige gevallen zelfs uitgebuit werden…

DõTERRA maakt eerlijke en duidelijke afspraken met de boeren, telers, oogsters en destilleerders. Zodat ze het hele jaar door een normaal salaris ontvangen, terwijl het oogsten alleen gebeurt op het juiste moment en in gezonde mate voor de natuur. Waar we scholen bouwen, waterputten slaan, ziekenhuizen bouwen. Waar trafficking van vrouwen en kinderen wordt aangepakt, en veiligheid wordt geboden. Waar de samenleving en de kwaliteit van leven in z’n totaliteit wordt verbeterd.

En dat zijn niet alleen woorden, de oprichters, directieleden en collega’s zijn regelmatig in het veld te vinden. In verbinding met de boeren en hun familie. Met de handen in de aarde… Het raakt me elke keer weer!

Sorry voor de kwaliteit van deze foto (oh, een bruggetje :-).)
Op deze sheet uit een van de presentatie staan oliën die de meeste impact hebben op de samenleving van de telers. Met andere woorden… koop je een van deze oliën, dan help je het leven van velen te veranderen!

Kwaliteit

Er valt veel te zeggen over kwaliteit. Op flesjes olie in de winkels staat vaak iets als 100% biologisch, 100% essentiële olie, #puurenzuiver
Maar wat zegt dat eigenlijk?

Helaas is er nog steeds geen wetgeving in Europa omtrent essentiële oliën. En al zeker geen officieel keurmerk. Als er een paar procent essentiële olie in een flesje zit mag het al een essentiële olie heten. En biologisch betekent dat er geen gif gespoten werd, maar verder… Weet jij wat er verder in dat flesje zit?
Veel mensen zijn onwetend en ik geef ze geen ongelijk. Want als je het bij een natuurwinkel koopt is het toch natuurlijk, zuiver? En als het natuurlijk is…als het niet baat schaad het niet.

Niets is minder waar: onderzoek wijst uit dat gemiddeld 90 procent van wat er wereldwijd aan essentiële olie verkocht wordt, niet zuiver is. Veelal bevatten de flesjes synthetisch vulmiddelen, gifstoffen of totaal andere ingrediënten die hetzelfde ruiken. Of zijn ze volledig synthetisch. En daar kan ons lichaam niets mee, het is dan vooral extra toxische belasting voor onze systemen. Schrikken? Absoluut? Kan het schade aanrichten? Echt wel!

Ik realiseerde me niet hoe we vaak misleid worden. En daar rolden de tranen me bijna over de wangen… Ja, ik kon me natuurlijk goed voorstellen dat een olietje bij het kruidvat, de action (of waar dan ook), van een paar euro en dan ook nog in verschillende geuren verkrijgbaar voor diezelfde prijs… Dat kon niet goed zijn.
Maar ook bij de duurdere merken en winkels, waar ik dan toch meer vertrouwen in had… is er ook vaak veel mis.
Er zijn diverse onderzoeken geweest waar verschillende oliën van verschillende merken zijn getest. In de diepte en uitgebreid getest.  En deze resultaten waren echt schokkend. Er was zelfs één merk, waar geen enkele olie zuiver was, zelfs de lavendel was geen olie van de lavendelplant, maar werd wel als lavendel essentiële olie verkocht.
Ik kon mijn ogen niet geloven…

Kwaliteit en testen, testen, testen…

Gelukkig worden alle oliën van ons bedrijf, elke batch zelfs, uit en te na getest. Op kwaliteit, zuiverheid én potentie. Met testen die de meeste bedrijven niet laten doen, en daardoor niet ontdekken dat hun product niet volledig zuiver is, dat de kwaliteit sterk wisselt, dat er gifstoffen in zitten of dat de werkzame stoffen helemaal niet aanwezig zijn. En het geweldigste is dat we die testrapporten gewoon zelf kunnen opzoeken met de code die onder elk flesje staat.
Kijk maar eens op deze website voor meer informatie over testen en ‘vervalsing’ van oliën. Gebruik de code onder je eigen flesje of 200034Y (van een random flesje lemongrass uit mijn collectie) om zo’n rapport te bekijken. Ik snap er niet veel van, maar het geeft me wel vertrouwen.

Trouwens, heb je wel een 100 procent zuivere olie… dan nog gaat het nog niet op, dat ‘baat het niet, schaad het niet’! En zeker als je met essentiële oliën werkt bij dieren, kleine kinderen of mensen met onderliggend lijden moet je weten waar je mee bezig bent! En ook voor gezonde mensen… het is zo belangrijk te weten wat je doet, wat je inademt, opsmeert of inneemt! Weet hoe je het toepast!

Daarom ben ik zo blij en trots op het feit dat wij stelselmatig worden opgeleid, en training krijgen van wetenschappers, artsen en andere specialisten en onze klanten goed kunnen begeleiden bij het juist en veilig gebruiken van essentiële oliën voor hun zelf, hun gezin en eventueel hun dieren. Laat je dus ook goed informeren!

Kwaliteit en prijzen

Nog even iets over dat ‘ze zijn zo duur’ wat ik regelmatig hoor.

Nu je weet hoe belangrijk het is dat een flesje essentiële olie alleen essentiële olie bevat, van de plant waarvan het behoort te zijn, zonder toevoegingen, verdunningen of syntetische namaak….
Als je weet dat voor een flesje olie 10 kilo bloemen (en die wegen niet zo veel, dus dat is echt een heel flinke hoeveelheid) nodig is, die met de hand op het juiste moment geplukt moeten worden…
Of dat de hars van een boom slecht elke 7 jaar kan worden geoogst, wat op een bepaalde manier moet, zonder schade toe te brengen aan de boom….
Dan heeft dat natuurlijk zijn prijs.

Zo zijn er gelukkig ook oliën die veel minder plantmateriaal nodig hebben, waarvan de planten gemakkelijker te oogsten en verwerken zijn of waarvan het veel gemakkelijker is om olie te destilleren…

Als je dit een klein beetje snapt, dan is het je vast ook duidelijk dat er een flink prijsverschil kan zijn tussen de verschillende oliën. En dat oliën van onder de €10 nooit zuivere olie kunnen zijn… Laat staan dat als alle oliën in die winkel rond die prijsklasse liggen.

Ter vergelijking:
Zo hebben wij in onze collectie bijvoorbeeld olietjes variërend tussen €11,75 en €300. En dan is die eerste nog 15 ml, en de kostbaarste een 5 ml flesje. Oké, dat is een uitschieter, de ‘duurdere’ daaronder zijn rond de €120,-

Kortom, kwaliteit en impact

Twee thema’s waarin dõTERRA zich onderscheidt van andere essentiële olie bedrijven. Het geeft mij vertrouwen in het bedrijf, in de oliën en in de toekomst.
Want natuurlijke ondersteuning voor onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid, optimaal in je eigen gezonde kracht staan, dat is iets waar ik voor wil staan. En met dit bedrijf achter (of naast) me… weet ik dat ik op de goede weg ben!

Er valt nog zo veel te vertellen over dit onderwerp. Maar dat doe ik niet. Wil je meer weten over deze thema’s impact en kwaliteit, bekijk dan eens de website Source to you.
Ik hoop dat ik jouw met deze informatie ook heb weten te inspireren….
Er is zo veel te koop, maar waarom zou je nou een dõTERRA olie kopen?
Kwaliteit en impact dus.
Onder andere 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *