Boeken, je beste vrienden in olie-land!

Ik hoor regelmatig, hoe weet je dat allemaal?
Nou, ik weet lang niet alles, maar gelukkig bestaan er geweldige boeken. Naslagwerken met heel fijne en duidelijke informatie over essentiële oliën, hun toepassingen, hun achtergrond en handige recepten. En ja, uiteraard volg ik ook regelmatig cursussen en trainingen. Daarom in deze blog mijn boekentips. Doe er je voordeel mee!

Boeken, mijn favorieten

Ik ben een echte boekenwurm, en een verzamelaar. Boeken kun je nooit genoeg hebben… En olie-boeken daarom natuurlijk ook niet. Maar ik heb wel een aantal favorieten…
De boeken die ik het vaakst uit de kast pak (en waaruit ik mijn kennis deel, bijvoorbeeld op mijn facebookpagina) zijn deze:

Modern Essentials

mijn go-to-olieboek! De kaft laat los, zo vaak gebruik ik deze. Gelukkig komt er binnenkort een nieuwe editie uit, de 13e al weer. Geweldig als naslagwerk over de oliën, om op te zoeken welke olie je waarvoor kunt inzetten, met recepten, achtergronden, lijstjes en heel veel meer

Gifts of essential oils

Geschreven door Adam Barralet en Vanesse Jean Boscarello Ovens. Een boek met een iets meer spirituele inslag, emoties en mentaal. Met prachtige beschrijvingen van de oliën! En heel bijzondere diffuserblend ideeen. En vooral gewoon ook een heel erg mooi boek. Voor mij was dit echt een geweldig cadeau voor mezelf!

Advanced Oil Magic

Dit boek is redelijk vergelijkbaar met Modern Essentials, maar met nog meer recepten en toepassingen (in de vorm van protocollen bijvoorbeeld)

Emotions and Essential Oils

Geschreven door Amanda Porter. Dit is werkelijk een geweldig boek over de emotionele inzetbaarheid van essentiële oliën (ook mentaal en spiritueel). Hiermee heb ik de oliën nog beter leren kennen. Bij dit boek is ook een emotie-wiel te verkrijgen. Om heel makkelijk en snel op te zoeken welke olie je kunt inzetten ter bevordering van een positieve emotie of ter ondersteuning bij een negatieve.

Breng je emoties in balans met Essentiele olien

Last but nog least, het emotieboek geschreven door Thorsten Weiss. Ook deze vind ik fijn om te pakken, om dingen op te zoeken over emotionele ondersteuning, of gewoon om een olie beter te leren kennen. Met fijne achtergrondinformatie, mooie blends en een handig overzicht van het emotionele/spirituele thema waar de olie voor staat.

Boeken heb je nooit genoeg

Oké, dat is mijn mening uiteraard.
Er zijn nog heel veel meer interessante, leerzame, leuke olieboeken. Ook veel praktische, met fijne do it yourself recepten. Of meer historische, van bijvoorbeeld Robert Tisserand en zijn vrouw… Ik heb er dan ook nog meer in mijn kast staan, die ik zo af en toe pak.

Maar bovenstaande zijn mijn meest-gebruikte…

Wil je ze eens inzien voor je wat aanschaft, of er meer over horen, neem dan gerust contact op. Kom langs om er in te bladeren, of we maken op een andere manier een afspraak. En natuurlijk zijn al deze boeken in te zien tijdens de workshops en inloopmomenten die ik geef!

Heb jij een favoriet olieboek? Ik lees het graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *