Midzomer: manifesteren, creatie en dankbaarheid

De natuur is volop in ontwikkeling. De zomer komt er aan (heerlijk!!), terwijl later deze maand de zomer zonnewende (en het heksenfeest Litha) al weer gevierd worden. Midzomer, de dag waarna de dagen al weer langzaam maar zeker korter gaan worden. Een vreemd idee, omdat ‘onze’ zomer qua weer en warmte meestal pas in juli & augustus (of later) valt. En ‘ officieel’  pas begint rond deze zomer zonnewende. Maar in vroeger tijden waren er alleen een licht en een donker seizoen, zodat midzomer het midden van de lichte periode markeerde.

Het is een tijd van overvloed, van levensenergie, van vrolijkheid en manifesteren en creatiekracht. En ook een tijd van dankbaarheid voor overvloed en successen, en voor wat je zelf hebt gecreëerd in je leven. Natuurlijk is dit ook een mooie tijd om te kijken waar je nog verder kunt groeien, wat je nog mag en kan creëren en uitbreiden, wat nog verder mag rijpen. De kracht van de zon en het vuur in je leven kunnen je steunen om jouw droomleven verder gestalte te geven.
Er zijn vele mooie essentiële oliën die bij deze periode en deze thema’s en symboliek ‘horen’. Thema’s waarin we als mensen kunnen groeien en waar essentiële oliën een prachtige bijdrage aan kunnen leveren.

In dit blog deel ik een aantal oliën die je zou kunnen inzetten in deze bijzondere maand, bijna halverwege het jaar. En natuurlijk op andere momenten waar deze thema’s in je leven spelen ;-).

De zomer staat voor licht, voor vuur, voor zonkracht, voor levensenergie

Ook voor je innerlijk vuur, en vrolijkheid. Daar passen de verschillende citrusolien natuurlijk perfect bij. Maar ook de mixen Cheer, Passion en Citrus Bliss geven deze energie.
Het is fijn om citrusolien te gebruiken in je diffuserblend, combineer ze met heerlijke andere olien en creëer jou eigen fijne sfeer.

Speciaal voor deze thema’s noem ik graag nog de Wild Orange, de olie van overvloed en blijheid, en Bergamot, de olie van zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Gebruik ze eens een poosje aromatisch (in de diffuser of via je handen rustig in ademen) en voel wat ze je brengen! Of doe een druppel van deze pure citrus olie in je water en drink de heerlijke zonne-energie!

Dankbaarheid

Dé olie van dankbaarheid is Spikenard (Nardus).
Spikenard groeit op grote hoogten in het Himalayagebergte en is familie van de valeriaan. De olie wordt gedestilleerd uit de puntige wortels (spikes, vandaar de naam).

Ze bevordert gevoelens van kalmte en ontspanning en wordt graag gebruikt voor meditatie. Ze moedigt je aan om het leven te accepteren én waarderen zoals het is, met alle ups & downs. Als je accepteert wat er nu is, zonder er tegen te vechten of je er in te wentelen, dan kun je zijn wie je bent, en de dankbaarheid voelen. Dan kun je helder krijgen wat je niet meer dient of welke emoties of overtuigingen je hinderen, en dat loslaten. Spikenard helpt je – door de gevoelens van dankbaarheid voor je huidige situatie, volledig in het hier en nu – je zorgen en verdriet te overstijgen en het leven ten volste te leven. Je grootsheid te leven, als het goddelijke individu dat je bent.

Vanavond start ik met een aantal collega’s met een Spikenard 10-daags experiment. Ik ben benieuwd waar het me brengt… Uiteraard zal ik op social media het een en ander delen.

manifesteren & creatiekracht

Manifesteren & Creatiekracht

Ook zo’n fijn thema om even goed bij stil te staan. Wat wil je creëren in je leven, wat wil je manifesteren?
Oliën die rond deze thema’s ingezet kunnen worden zijn onder andere litsea, pink pepper, green mandarin en clary sage.

Litsea brengt je gevoelens als vreugde en speelsheid, waarbij ze je helpt om angsten, zorgen en alles wat je innerlijk in de weg staat, los te laten. Litsea wordt ook wel de olie van vernieuwing genoemd; ze geeft je moed om alles wat je tegenhoud nadat je je geïnspireerd voelt, aan te gaan en in actie te komen. De olie stimuleert je te vertrouwen op jouw innerlijke stem, en te leven en te manifesteren in overeenstemming met je hogere doel.

PinkPepper helpt je duidelijk te krijgen wat je precies wil door je hart te openen. Immers, als je niet weet wat je wilt, kan het Universum je er ook niet mee helpen. Roze peper leert je dat het geen zin heeft jezelf te vergelijken met anderen, maar dat het belangrijk is jezelf te accepteren zoals je bent en van daaruit te leven. Met een open hart kun je het leven van je dromen creëren.

GreenMandarin is een olie die je ondersteunt bij het manifesteren van het leven wat je wenst. Affirmeer en visualiseer je verlangens terwijl je Green Mandarin diep inademt. Ze helpt je geest te kalmeren en je weer in je hart te brengen, zodat je geïnspireerde actie kunt nemen. Sta open en wees je bewust van de kleine veranderingen die je laten zien dat je op de goede weg bent.

ClarySage kan je helpen als je even vast zit. Ze laat je weer het grote plaatje (perspectief) zien, zodat nieuwe ideeën kunnen ontstaan en helpt je daarna je verlangens te manifesteren. Een mooie blend om speels en vreugdevol te creëren is de combinatie van Clary Sage, Arborvitae, Patchouli en Spearmint.

De Zomer Zonnewende

Ginger is de olie die perfect bij dit moment past. De olie werkt empowerend (bekrachtigend), zowel voor lichaam als geest. Het geeft energie en helderheid, en het gevoel van verantwoordelijk zijn om jouw eigen toekomst vorm te geven. Jij bent de kracht achter dat wat je doet. Ze leert je volledig aanwezig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw omstandigheden. Je hoeft dus niet te wachten op betere omstandigheden, maar je kiest je eigen weg. En ja, je accepteert ook de gevolgen daarvan.

De warmte van gember helpt je meer rijkdom en overvloed in alle aspecten van je leven te brengen. Zeker als je deze olie combineert met bijvoorbeeld wild orange, of bergamot.

De zonnige frequentie van gember is fijn om te mediteren over je verlangens en jouw kracht en energie daarmee te verhogen.
De affirmatie die je bijvoorbeeld kunt gebruiken: “Ik ben een empowered wezen, en trek magnetisch overvloed en vreugde aan”.

De Zomer Zonnewende mix voor in je diffuser:
Ginger, Bergamot, Frankincense en Wild orange.
De kracht van de zon, de vibratie van vreugde, vertrouwen en kracht.

Welke olien ga jij inzetten deze maand?

Zoals gezegd, het is een tijd om terug te kijken, maar ook vooruit. Waar kun je nu al dankbaar voor zijn, wat mag nog rijpen en zich verder ontwikkelen, en wat mag je eventueel loslaten? Hoe kun je je levensenergie nog meer laten stromen, waar wil je je creatiekracht en innerlijk vuur voor inzetten de komende periode? Wat wil je manifesteren?
Mooie thema’s om over te journallen, te schrijven!
En om te ondersteunen met diverse oliën.

Ik nodig je uit om voor jezelf eens een keuze van 1 tot 3 oliën te maken, waar je een poosje mee gaat experimenteren. Gebruik de olie dagelijks en voel bewust wat er verandert. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen. Deel je ze in een reactie?

Zo ga ik dus zelf aan de slag met Spikenard.
Maar terwijl ik dit schrijf, voel ik dat ook de gember weer aan me trekt.
En Litsea blijf ik gebruiken in mijn diffusermixen. Ik vind deze ook zo lekker! Helaas nog niet standaard in ons assortiment, maar als ze er is…
Tot slot: uiteraard vier ik Litha, dus de Zomer Zonnewende mix gaat rond 21 juni een paar keer in mijn diffuser!
(Meer diffusermixen vind je overigens op mijn instagram)

Hoe gebruik je de oliën voor deze thema’s?

Omdat deze thema’s vooral op het emotionele, mentale en spirituele vlak liggen, is de beste manier om essentiële olie in te zetten aromatisch, dus via geur.
Dus gebruik de oliën in de diffuser, adem ze in vanuit het flesje of via je handen (maak een kommetje rond je neus), of verdun ze met wat basisolie en gebruik ze op parfumplekken (achter je oren, op je polsen). Ook een geursteentje of aromasieraad is een fijne manier om de olie makkelijk te kunnen ruiken.

Let wel op bij gebruik op de huid: citrusoliën zijn fototoxisch en kunnen in de zon vlekken op je huid geven. En gember is een voorbeeld van een hete olie, die je niet onverdund op je huid wilt smeren.

Ik wens je weer veel geweldige olie-ervaringen!
Heeft deze blog je geïnspireerd, deel ‘m dan gerust op jouw social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *