Lavendel, een echte EHBO olie!

De geur van lavendel kennen we allemaal wel. Van die fijne planten met geurende bloemstengels, waar je steeds je handen doorheen wilt halen (oké, ik dan in ieder geval wel!). De meeste mensen voelen zich direct rustiger worden, als ze de geur ruiken… Maar de kracht van het plantje is zo veel groter!

Als essentiële olie is lavendel op heel veel manieren in te zetten. Het werkt kalmerend en verzachtend op diverse vlakken. Een aantal toepassingen:

Emotioneel

– het is heerlijk om te ontspannen in een bad met waarin je een mengsel van 125 gram epsomzout en 5 druppels lavendelolie toevoegt
– het ruiken van lavendel (druppel in je handen en als kommetje rond je neus inademen of via een diffuser) werkt kalmerend en rustgevend
– of gewoon om heerlijk tot rust te komen voor het slapen gaan! Doe een druppel op je kussen, maak een fijne spray met lavendelolie en wat water, of gebruik de olie in je diffuser in de slaapkamer.

Fysiek

– lavendel verzacht en ondersteunt bij schrale en gevoelige huid, en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid. Heel fijn werkt dit verdund met een draagolie (de lavendel touch heb ik voor dit doel altijd in mijn handtas zitten!), omdat de olie dan lokaal, op de huid zijn beste werk kan doen vóór de werkzame stoffen naar binnen trekken.
– bij insectensteken verzacht en verzorgt lavendel olie de huid. Breng een druppel pure olie aan op de plek waar je bent gestoken, en herhaal een aantal keer per dag. Eventueel kun je daaraan voorafgaand een druppel melaluca / tea tree aanbrengen, om de plek te zuiveren.  
– als er pollen in de lucht zijn, geeft gebruik van lavendel minder kans op de vervelende gevolgen daarvan.

Mentaal

– Lavendel is de olie van het hart, en van liefdevolle communicatie. Ook met jezelf. Lavendel geeft je moed om eerlijk te zijn en je innerlijke gedachtes en verlangens te delen.
– Lavendel kan de creativiteit versterken: ruik aan het flesje, doe het in de diffuser (maak eventueel een fijne blend), en/of breng een druppel aan in je nek en rond je slapen
– Lavendel verstuiven in de slaapkamer kan een rustige slaap ondersteunen.

Eten & drinken

Je kan pure lavendelolie ook gebruiken om een bijzondere twist te geven aan de smaak van je marinades, brood, koekjes of drankjes. Probeer het gewoon eens uit… Ik doe zelf af en toe een druppel in mijn thee, heerlijk!! 

En dit is nog maar het topje van de ijsberg…

Er zijn een paar oliën waarvan met zegt ‘als je het niet weet, probeer dan …’.
Lavendel is er eentje van!

Lavendel is te verkrijgen in een flesje (pure) olie van 15 ml, of een handige touch roller van 10 ml, waarbij de olie al is verdund met gefractioneerde kokosolie, zodat de olie minder snel je huid in trekt en meer lokaal zijn werk kan doen.

Wil je de lavendelolie (of een andere olie) zelf ervaren? Neem contact op en vraag een sample! Daarna vertel ik je er graag meer over!

1 gedachte over “Lavendel, een echte EHBO olie!”

  1. Pingback: Voorjaar in de lucht.... - Zichtbaar in je kracht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *